Egyéb szolgáltatások

Segítő szolgáltatások

Szociális alapszolgáltatásaink működtetésén túl rendszeres szabadidős és terápiás programokat, folyamatos segítő szolgáltatásokat biztosítunk autizmussal élők személyek és családjuk, szakemberek és érdeklődők részére.

Az AUT-KÖZ-PONT helyiségeiben munkanapokon 8-16 óráig várjuk az érdeklődő szülőket, szakembereket, laikus segítőket előzetes egyeztetés alapján. Munkatársaink segítségével tájékoztatást kaphatnak az autizmussal élők ellátásának lehetőségeiről, megismerhetik a fogyatékkal élők oktatatásával, gondozásával kapcsolatos jogszabályokat. Megtekinthetik az autizmussal kapcsolatos szakkönyveket, folyóiratokat, filmeket. Megismerhetik az AUT-PONT Alapítvány segítő szolgáltatásait, tájékozódhatnak az autizmussal élő személyek ellátását felvállaló békés megyei intézmények tevékenységéről. Lehetőség van a rendelkezésre álló szakkönyvek és fejlesztő eszközök kölcsönzésére is.

1999. novemberétől szervezünk havi rendszerességgel szülőtalálkozókat, amelyek célja az információbővítés, csoportos beszélgetés, találkozás sorstársakkal, problémák, megoldások, tapasztalatok cseréje. Az autizmusban képzett szakemberek tematikus előadásai, esetmegbeszélések gazdagabb lehetőséget nyújtanak a megoldáskeresésben.

A szülőtalálkozók idejére gyermekfelügyeletet biztosítunk.

Gyógypedagógus és szociális munkás hallgatók számára terepgyakorlat lehetőségét biztosítjuk nappali intézményünkben.

Pályázati források és szakembereink kapacitásának függvényében:

- autizmus szempontú támogatás az autizmussal élő gyermekeket fogadó óvodák és iskolák pedagógusai részére,

- info-kommunikációs segédeszközök adaptálása családoknál.